Source brusmaskin fra Sodastram

Kjøp Sodastram Source på nett i nettbutikk

Kjøp Sodastream brusmaskin

Sodastream Source er en brukervennlig brusmaskin, som lar deg dosere kullsyre slik at du får den hjemmelagde brusen akkurat så «sprudlende» som du vil ha den (velg mellom tre nivåer)

Fordelen med at du selv kan dosere CO2 mengden er at du kan lage svakt kullsyret vann som kan tilsettes aroma og ikke bare brus.  Kullsyremengde vises ved om det er 1, 3 eller 5 lys (de «prikkene» du ser øverst på bildet)

Sodastream advarer mot å tilføre kullsyre i andre ting enn vann, men med Source og lignende modeller kan du også lage musserende vin.  (du mister garantien på maskinen om det skulle gå galt) Du finner youtube videoer som viser hvordan, en av dem er nederst i artikkelen, riktignok er den for eplejuice, men det er samme prinsippet.

Det handler om å bruke iskald væske, og vin fryser ved lavere temperatur enn vann, så den kan godt være 0 grader, mindre vin på flaska enn du ville brukt av vann, dosere forsiktig og la den «roe seg» helt ned før du løsner flaska. Prøve seg fram altså, helst oppi badekaret eller utendørs. Ha i bakhodet at forskjellige vintyper reagerer forskjellig så du skal være forsiktig hver gang du prøver det med en annen type vin.

Mer info om/kjøp Sodastream Source svart

Kjøp Sodastream Source hvit